Tarih

”Atatürk Dikmen’e Karlar Üstünde Fotoğraf Çektirmek İçin Gitti” Yalanı

BU YAZIYA PUAN VER
 
 
10513413_682081438537714_4986310238756752997_n-tile-vertGün geçmiyor ki Atatürk düşmanları yeni bir yalan uydurmamış olsun. Her gün yeni bir yalan her gün yeni bir saçmalık. Yalnız hakkını verelim bu konuda en yetenekli tarih yalancısı bizim cemaatin kadrolu tarihçisi. Çocuğu olmayan Damat Ferit’e 11 torun uyduran Mustafa Armağan her zaman ki gibi yine bombayı patlatmış. Efendim bizim çakma tarihçimize göre Atatürk’ün Dikmen sırtlarındaki resmi uydurmaymış. 12 Şubat 1921 de İnönü savaşları sırasında İsmet İnönü ile beraber Dikmen’e karların üstünde poz vermeye gitmiş. Konuyla ilgili bir yobaz sitesinin haberi şu şekilde
 
Mustafa Kemal’e Ait Bir Efsane Daha Çöktü
 
Tarihçi Mustafa Armağan Sosyal Medya hesabından Mustafa Kemal İle İlgili yıllarca anlatılan Bir efsaneyi daha çökertecek fotoğraflar paylaştı.Ve şu tweeti de yazdı “Poz da verir, Anayasamız Kuran’dır da der.”
Yıllarca yayınlanan o fotoğraf bizlere “Mustafa Kemal İnönü Savaşları Günlerinde sırtlarında Karlar üzerinde uyurken (12 Şubat 1921), Ankara Dikmende çekilmişti ” diye anlatılmıştı. Ama Aslında işin aslının öyle olmadığı Tarihçi Mustafa Armağan’ın paylaştığı fotoğraflarda çok açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Aslında Mustafa Kemal ve İsmet inönü’nün beraber gidip o fotoğrafı çekitirmek poz verdikleri ortaya çıktı.
 
http://www.risaleajans.com/gundem/mustafa-kemale-ait-bir-efsane-daha-coktu
 
Paylaştığı fotoğrafların birinde Atatürk Dikmen’e gelirken çekilmiş, diğeri karlara uzanırken.. Resimleri daha net görmeniz için paylaşmak istiyorum
 

Atatürk Dikmen’e yürürken

Atatürk karlara uzanırken
Adsız
Sonuç : Atatürk Dikmen’e kar üstünde yatarak poz vermeye gelmiş.
 
Şaka gibi ama gerçek. Bunu da söylediler. Ha bir de ÇOK GİZLİ fotoğraf havası vermeyi de unutmadılar. Tabi onlara göre her şey çok gizli. Şşşşttt aman kimse duymasın bu yazacaklarım da çok gizli… 🙂
 
Şimdi gelelim çakma tarihçimizin ve bunu haber yapan sitenin  yalanlarına.
 
1- Bu fotoğraf gizli falan değildir Google da arattığınızda her sitede bulabilirsiniz. Cemaat tarihçisi ve sözde haber sitesi her zamanki gibi farklı bir algı yaratmaya çalışmış.
 
2- 12 Şubat 1921 tarihinde İnönü savaşları yoktur
 
– 1. İnönü savaşı 6-11 Ocak 1921
– 2. İnönü savaşı 23 Mart- 1 Nisan 1921
 
3- Resimde Atatürk’ün yanındaki İsmet İnönü değil yaveri Muzaffer Kılıçtır. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Bu resimdeki adamı İnönü’ye nasıl benzettiler onu da merak ediyorum
 
http://www.k-ataturk.com/kronolojik-album-1881-1921/7754-ankara-dikmen-sirtlarinda-yaveri-muzaffer-kilic-ile-birlikte-12-subat-1921.html
 
4- Atatürk’ün Dikmen’de dinlenirken resmi varsa Dikmen’e gelirken çekilen resminin olmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu resme bakarak Atatürk’ün sadece foto çektirmek için geldiğini nasıl anlamış sormak lazım.
 
5- Dikmen Ankaradadır. İnönü Eskişehirdedir. Atatürk’ün bu resminin o tarihte İnönü savaşı olmuş olsa bile savaşla ilgisi yoktur.
 
6- Atatürk bu tarihte Kurtuluş savaşının lideridir. Sakarya ve Dumlupınarı bizzat yönetmiştir. Bu mevkide bir insanın ”İsmet gel Dikmene çıkıp resim çekelim ilerde karlar üstünde yatmıştı derler” demesine ihtiyacı yoktur. Bunu ancak Mustafa Armağan karakterinde insanlar düşünebilir.
 
Şimdi Mustafa Armağan’a şu soruları da  sormak lazım.
 
1- Yunan askerlerinin İzmir’i işgal etmesi poz muydu ? Yüzlerce insanı öldürürken poz mu veriyorlardı ?
 
2- Van’da Ermeniler Türk kadınlarına tecavüz ederken aslında porno film mi çekiyorlardı ?
 
3- Anadolu’da yakılan Türk köyleri gerçekte film efekti miydi ?
 
4- Atatürk Çanakkale’de siperde ayakta dururken İngiliz askerleri kuru sıkı mermiyle mi ateş ediyordu ? ”Mermilere karşı korkmadan duruyormuş desinler” diye mi resim çektirdi ?
 
5- Sakarya ve Dumlupınar savaşları birer film sahnesi miydi ?
 
6- Çanakkale savaşında 272 kg lik mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı savaş sırasında top mermisinin maketiyle ”Gelecekte top mermisini kaldırmıştı ne kahraman adammış”  desinler diye mi poz verdi
 
Son olarakta Osmanlıyla ilgili şu sorulara cevap bekliyorum.
 
7-Padişahlar Cuma selamlığına çıkarken ” dindar padişahmış gibi çek ilerde bize dindar derler” demek için mi poz veriyordu ?
 
8- Anadoluda binlerce vatan evladı şehit olurken savaş sırasında Vahdettin ”Gelecekte bana hain desinler” diye mi İngilizlerle tokalaşırken, selam çakarken poz verdi ?
 
9- İstanbul henüz işgalden kurtulmamışken Vahdettin Maltaya kaçtığında  adaya ayak basarken ”Gelecekte Osmanlı padişahı işte böyle ülkesinden kaçmıştı” desinler diye mi poz verdi ?
10- Vahdettin için  ”Hem İstanbul’u terkedemem burası atalarımdan miras der hem ülkeden kaçar” desek hoşuna gider mi ?
Atatürk düşmanlığından ne diyeceğinizi şaşırdınız ama siz bunları yazdıkça bizim de size bir cevabımız olacaktır elbet
 
TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest