Siyaset

Yeni Türkiye'nin Yaşattığı Yenilikler

BU YAZIYA PUAN VER

22
Sus.. konuşma.. düşünme.. sorgulama.. karşı çıkma.. eylem yapma.. Sadece itaat et..
Yeni Türkiye’nin yeni parolası..
Konuşmayan, üretmeyen, düşünmeyen, eleştirmeyen, karşı çıkmayan bir Türkiye. Başına ne gelirse gelsin ‘’kocamdır sever de döver de’’ diyen ezik ev hanımı gibi ‘’ devletimdir sever de döver de’’ diyen ezik bir milletin hayal edildiği bir Türkiye…
Yeni Türkiye, toplumdaki tüm farklı renkleri yok sayan, kendisi gibi düşünmeyeni terörist, vatan haini, iş birlikçi, dış mihrakların ajanı ilan eden, en küçük bir eleştiriye tahammül edemeyen, devletin tüm gücünü muhalefeti susturmak, ezmek için kullanan bir Türkiye…
Yeni Türkiye, gazeteciliğin sadece devleti yüceltme aracı olarak görüldüğü , bir gazeteci ne kadar çok iktidara yakın olursa o kadar ‘’makbul’’ gazeteciden sayıldığı, basının % 90 ının koro halinde ‘’iktidarım çok yaşa’’ diye bağırdığı, gazeteciliğin onur ve haysiyetinin ayaklar altına alındığı, muhalif gazeteciliğe yaşam hakkı bile tanınmadığı, dünyanın en çok tutuklu gazetecisinin olduğu bir Türkiye..
Yeni Türkiye, gençlerin her geçen gün kutuplaştırıldığı, en özgür olması gereken üniversitelerin bile kontrol altına alındığı, gençliğin dindar ve tinerci gençlik diye ikiye ayrıldığı, sadece hakkını savunduğu için gençlerin biber gazı kapsülüyle öldürüldüğü, gençliğin özgür düşüncesine pranga vurulmaya çalışıldığı, sadece iktidarın dünya görüşüne göre yetişmiş ‘’dindar’’ gençliği makbul gençlik olarak gören bir Türkiye..
Yeni Türkiye, kadına şiddetin % 1400 arttığı, her gün bir kadının öldürüldüğü, kadınla erkeğin eşit sayılmadığı, kadının tek görevinin annelik olarak görüldüğü, hamile kadının sokağa çıkmasının bile ayıp sayıldığı, Başörtülü kızların okumasına iyi bir anne olması için izin verildiği, Kadını sadece anne olarak kutsal sayan ve ‘’ayağının altında cennet var daha ne istiyorsun’’ diyerek eve kapatmak isteyen bir Türkiye…
Yeni Türkiye, tüm argo kelimelerin Cumhurbaşkanına hakaretten suç sayıldığı,  İki kişinin yan yana gelip hükümet aleyhinde konuşmaktan çekindiği, üç kişi sokağın ortasında dursa ‘’devlete karşı eylem mi yapıyorsunuz lan’’ diyerek terörist olmak suçundan tutuklanabileceği, fıkra olarak anlatılsa gülünmeyecek bir Türkiye..
Yeni Türkiye, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan sandığın bile ‘’beni istemeyenleri sandığa gömeceğim’’ diyerek şiddet aracı olarak kullanıldığı, Muhalif partilere oy verenlerin milli iradeden sayılmadığı, her türlü hukuksuzluğun yargı yerine sandıkta aklanmaya çalışıldığı, demokrasinin sadece sandık olarak görüldüğü ve sandığın ‘’muhalefetin çenesini kapatmak için’’ bir kilit olarak kullanıldığı bir Türkiye..
Yeni Türkiye, insanların Türk, Kürt, Laz, Çerkez diye etnik olarak ayrıştırıldığı, Alevi-sünni çatışmasının körüklendiği, Ortadoğu’ya Osmanlıyı yeniden kurma hayalleriyle girip mezhep savaşının bataklığına saplandığı, analar ağlamasın derken her gün bir şehit annesinin ağladığı, uçuruma sürüklendiği halde halkın bir kesiminin hala ‘’bölünmüş yol yaptı’’ diyerek etnik ve mezhepsel bölünmeyi göremediği bir Türkiye..
İleri demokrasinin bizleri getirdiği duraktaki Yeni Türkiye işte bu.. Demokrasi nin daha ‘’ileri’’ gideceği bir yer kalmadı. Bu durakta ya Yeni Türkiye’yi bırakarak demokrasi trenine binip yolumuza devam edeceğiz ya da demokrasi treninden Yeni Türkiye durağında ineceğiz. Seçim sizin..
TIBBIYELİ HİKMET

One thought on “Yeni Türkiye'nin Yaşattığı Yenilikler

  • Jesabel

    Yeni degil yepyeni birTurkiye istiyorum yeni aturkiyede olanlarin olmadigi. Tesekkurler Baris bey.
    .

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest