Siyaset

Yaşasın Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti!

BU YAZIYA PUAN VER

Gönül isterdi ki bugün Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin başarılarını konuşalım.

Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerlediğini anlatalım. Kurduğumuz yerli fabrikalardan bahsedelim. Bilim ve teknolojideki buluşlarımızla övünelim

Gönül isterdi ki bugün Atatürk’ün 10. Yıl nutkunda söylediği muasır medeniyetlerin üstüne çıkmayı başardığımızı gururla haykıralım.

Ancak bunların hiçbirini söylemiyoruz. Sadece gönüllerimizde bir arzu olarak kalıyor. Çünkü bugün Türkiye Cumhuriyeti, ne Atatürk’ün yolunda ilerliyor. Ne de onun hedeflediği muasır medeniyetlerin üstüne çıkabilmiş değil…

Tam aksine bugün muasır medeniyetlerin çok gerisindeyiz. Komşularla sıfır sorun diye iktidara gelenler bugün dünyada yapayalnız bir Türkiye yarattılar.

Sadece siyasi olarak değil her alanda dünyada yalnızız. Eğitimde yalnızız, bilimde yalnızız, teknolojide yalnızız, insan haklarında yalnızız, demokraside yalnızız, hukuk devletinde yalnızız.

Bugün dünyada ne kadar çağdaş insanlık değeri varsa Türkiye hepsinde son sıralarda yapayalnız

Neden bu durumdayız? Neden Atatürk’ün yokluktan kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün onun bıraktığı Türkiye’den çok uzak?

Çünkü Atatürk’ten sonra gelenlerin hepsi ya milletin cahilliğini istismar ederek iktidarını sağlamlaştırmayı düşündü. Ya da Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmak için çalıştı.

Atatürk’ten başka kimse Türk milletine kendisini feda etmedi.

Atatürk’ten başka kimse Türk milletine karşı dürüst davranmadı. Çünkü Atatürk, kendisinden sonra gelenler gibi oy hesabı yapan bir siyasetçi değildi. Büyük bir devlet adamıydı. Büyük bir devrimciydi.

Bu yüzden icraatlarında doğru olan neyse onu yaptı. Halkın gözüne hoş gözükmek için millete ihanet etmedi. Tam aksine bazı durumlarda halka danışmadan halkın iyiliği için hareket etti.

Eğer isteseydi Cumhuriyeti ilan etmez, saltanatı, hilafeti kaldırmaz, laikliği getirmez Türk milletini padişahın kulu olarak cehalettin karanlığına terk edebilirdi.

Ancak Atatürk bunu yapmadı. Kolay olan yolu değil zor yolu seçti. Milleti yüzyıllardır köleleştiren saltanat ve hilafeti kaldırıp Cumhuriyeti ilan etti. Şeriatı kaldırıp aklı ve bilimi ilke edinen laikliği getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hakkına Sahip Çık Türk Kadını

Kısacası Atatürk, Türk milletinin kimseye kul köle olmadan insan gibi yaşamasını sağladı. İsmi sultan, halife, şeyh, hacı, hoca ne olursa olsun kimsenin elini eteğini öpme, kendi şerefine sahip çık, kendine saygı duy dedi.

İşte bugün Atatürk’e düşman olanlar, kendisine saygısı olmayan şerefsizlerdir. Bu karaktersizler, insanlıklarını ayaklar altına alıp bir sultanın ya da halifenin elini eteğini öpemedikleri için Atatürk’e düşmanlar.

Sen nasıl bizim sultanımızı, halifemizi kaldırarak kul köle olmamızı engellersin diyorlar.

Sen nasıl bizim başımızdaki çobanımızı elimizden alırsın diyorlar. Kendilerini koyun olarak görüyorlar. Bunu hakaret olarak söylemiyorum. Osmanlı zamanında halka reaya denirdi. Reaya koyun sürüsü demektir. Yani bugün Cumhuriyet olmasaydı halk reaya yani koyun sürüsü olacaktı.

Kısacası Atatürk düşmanları, Atatürk kendilerini koyun olmaktan kurtardığı için düşmanlar.

Böyle bir kitleye 21. Yüzyılda saygı duyulabilir mi? Böyle bir kitleden Türk milletine ve devletine hayır gelir mi?

Gelmez. Gelmiyor da zaten… Bir Sultan tarafından yönetilmek isteyen, köle olmaya gönüllü olan bir kitle bir şey üretemez. Çünkü özgür düşünme yeteneği yok. Bir sultan ya da halifenin emrine ihtiyacı var.

Cumhuriyetin 95. Yıldönümünde çok güzel şeylerden bahsetmek isterdim. Türkiye’nin Dünyanın en saygın devletlerinden biri olduğuyla övünmek isterdim ama olmadı.

Avuç içi kadar eski bir binada dünyaya meydan okuyarak kurulan ve saygı duyulan bir ülke, bugün saygınlığı sarayların soğuk duvarlarında arıyor.

Saygınlık saray duvarlarıyla olmaz. Saygınlık 600 yıl köle olmuş bir ümmetten 15 yılda bir millet yaratıp Anadolu’nun çorak toprakları üzerinde yepyeni bir devlet kurmaktır.

Keşke Atatürk’e düşman olmak yerine onu anlamaya çalışsaydınız… Keşke onu yıkmaya çalışmak yerine onun hedeflerini başarmak isteseydiniz… Bugün çok farklı bir Türkiye olabilirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Referandumdan Evet Çıkmasının Sonuçları Ne Olacak?

Yine de her şeye rağmen yaşasın Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk Milleti!

TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest