Siyaset

Herkes Kendi İşi ve Sorumluluklarıyla İlgilensin!

BU YAZIYA PUAN VER

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı adaylarının Mansur Yavaş olduğunu açıklayarak yeni bir gündem yarattı.

Siyasette en önemli şeylerden biri zamandır. Eğer bir söz zamanında söylenmezse doğru bir söz olsa bile faydadan çok zararı olacaktır.

Mansur Yavaş hem muhalif hem de iktidara oy veren kesimde büyük sempati uyandıran bir siyasetçidir. Anketlerde de halkın sevgisi net olarak görülmektedir.

Ancak Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacaksa adaylığını açıklayacak 2 kişi vardır:

  • Millet ittifakının üyesi olan siyasi partiler
  • Mansur Yavaş’ın kendisi

Bu ikisi dışında herhangi birinin Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adayı ilan etmesi her şeyden önce Mansur Yavaş’a büyük saygısızlıktır. Siyasette kimsenin bir başkası adına karar vermeye hakkı yoktur. Hele ki ‘’Göreve davet ediyorum’’ diye bir cümle kurmaya hiç hakkı yoktur.

Göreve çağrılmak bir ast-üst ilişkisidir. Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ın ne amiri ne de komutanıdır. Bu yüzden Mansur Yavaş için ‘’Göreve davet ediyorum’’ diye bir cümle kurmaya hakkı yoktur.

Ayrıca Mansur Yavaş’ın Ümit Özdağ’a rağmen ABB Başkanı seçildiği unutulmamalıdır. Herkesin bildiği gibi Ümit Özdağ 2019 yerel seçimlerinde İYİ Partinin CHP ile ittifak yapmasına karşı çıkmıştı. Eğer İYİ Parti Ümit Özdağ’ın istediği gibi hareket etseydi bugün İstanbul ve Ankara’yı hala AKP yönetiyor olacaktı.

3 yıl önce karşı çıktığı, ‘’sarı muhalefet’’ diyerek ayrıldığı ittifakın kimi aday göstereceğine müdahalede bulunmak, kamuoyu baskısı oluşturmak siyasi olarak tezat değilse nedir?

Zafer Partisi, millet ittifakının adayıyla ilgilenecekse neden kuruldu? Zafer Partisinin kuruluş amacı millet için 3. Yol olmaktı.

Ne Cumhur ne de millet ittifakından olacağız diyerek kurulan bir partinin tek Cumhurbaşkanı Ümit Özdağ olmalıdır. Ümit Özdağ olmuyorsa Zafer Partisi içinden başka biri olmalıdır. Siyasi tutarlılık bunu gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gezi Eyleminde Geç Gelen Adalet

Ümit Özdağ’ın gereksiz ve sorumluluk sınırları dışına çıkan açıklaması Mansur Yavaş’a da zarar vermiştir. Çünkü Mansur Yavaş şu an boşta olan bir siyasetçi değil ABB Başkanıdır ve birinci sorumluluğu Ankara halkına hizmettir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ise şu an için gelecekte karar verilecek bir tercihtir.

Bir insanın görev ve sorumlulukları tercihlerinden önce gelir. Seçimlere 1 yıldan fazla zaman varken Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adayı ilan etmek Mansur Yavaş’ı şimdiden kurtlar sofrasına atmaktan ve yıpratmaktan başka işe yaramaz.

Bu durum sadece AKP ye yarar. Erdoğan’ın siyaset tarzı kavga ve kaos üzerine kuruludur. Ne kadar çok kaos olursa Erdoğan için o kadar iyidir. Çünkü kaos ve kavga olursa iktidarın yanlışları konuşulmaz.

Mansur Yavaş’ın adaylığının şimdi açıklanması seçimlere kadar Mansur Yavaş’tan başka hiçbir şeyin konuşulmamasına neden olur. 1 yıl boyunca ne zamlar konuşulur, ne işsizlik, ne de açlık

Bu psikolojik havayı ne Türk Milleti kaldırır ne de Mansur Yavaş!

Seçimlere 1 yıldan fazla zaman varken seçim havasına girmek Türk milletine yapılacak en büyük kötülüktür.

Bu milletin şu an en büyük sorunu açlıktır.  A ya da B kişisinin Cumhurbaşkanı adayı olması değil. Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim zamanı gelince konuşulur.

Seçim takvimi açıklanınca millet ittifakı da adayını açıklar. Eğer Mansur Yavaş olacaksa Belediye Başkanlığından istifa eder ve Cumhurbaşkanı adayı olarak 81 vilayeti gezerek miting yapar, kendisini ifade eder. Her şeyin bir usulü, zamanı vardır. Zamansız ve usulüne göre yapılmayan iş kötü sonuç verir.

Şu an ne seçim tarihi belli, ne de Mansur Yavaş görevinden ayrılmış değil.

Bu nedenle herkesin işine bakması en hayırlısıdır. Mansur Yavaş Belediye Başkanlığıyla ilgilensin. Ümit Özdağ da kendi partisiyle ilgilensin. Kimse kimsenin işine karışmasın. O zaman her şey Türk milleti için çok güzel olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kürdistan Neresi İse Oraya Git Osman Baydemir

TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest