Siyaset

Türk Tipi Aydın Nedir ?

BU YAZIYA PUAN VER

1
Onu çok iyi tanıyorsunuz.  Her gün tv yi açtığınızda, gazeteyi  elinize aldığınızda, radyo dinlediğinizde , dağları aşan kibiriyle ve megaloman tavırlarıyla küstahça konuşan, her cümlesinde aşağılama olan kişi..  Hatırladınız mı ? Kısaca kendilerine ‘’aydın’’ diyorlar. Sanırım şimdi hatırladınız. Hepimizin çok iyi tanıdığı;  ismi Türk, özünde ise kimliksiz olan aydını..
Bu ülkede en kolay şeydir aydın olmak. Ne okulu vardır ne de sınavı, hatta hiç okumanıza bile gerek yok.  Sağdan soldan duyduğunuz birkaç havalı kelimeyi her cümleye birer ikişer serpiştirin, biraz da ağzınızı eğip bükerek garip bir ses tonuyla konuşun , aydın olmanıza yeter de artar bile…  Yok efendim aydın dediğin okurmuş, düşünürmüş, sorgularmış, yeni fikirler ortaya koyarak millete yol gösterici olurmuş. Boş laf bunlar… Bu saydıklarınız gelişmiş, çağdaş ülkelerin  aydınlarında bulunması gereken özellikler. Bizde bu özelliklerin hiç birine gerek yok. Çünkü biz TÜRK TİPİ AYDINIZ.
Türk tipi aydın nasıl mı oluyor? Dünyada sadece ABD de uygulanabilen başkanlığın bile Türk tipi  oluyor da aydınımız neden Türk tipi olmasın. Bizim her şeyimiz iyi ya da kötü bize özgüdür. Aydınımız bile. Öyle diğer ülkelerin aydınlarına hiç benzemez. Mesela bir Fransız aydınını dinleyen bir Fransız vatandaşı ne demek istediğini rahatlıkla anlar ama bizde bir Türk aydını konuştuğu zaman Türk milletinin % 99 u anlamaz. İşte aydın olmak budur. Konuştuğun zaman kimse anlamayacak, herkes anlarsa aydın olamazsın kardeşim. Türk aydını olmak istiyorsan öncelikle hayatın boyunca ‘’beni kimse anlamıyor’’ kompleksi yaşamak zorundasın.
Türk aydını olmak için anlaşılmamak yeter mi? Elbette hayır. Siz Türk aydını olmayı ne sanıyorsunuz Allah aşkına. Türk tipi aydın olmak bu kadar kolay mı? Kitap okumayın, düşünmeyin, sorgulamayın, yeni fikirler ortaya koymayın dediysek boş boş oturun demedik. Türk tipi aydın olmak zordur. Beynini hiç kullanmasan da büyük emek ister. Her önüne gelen ben Türk tipi aydın oldum diyemez. Önce aşağıda sayacağım şeyleri yapmalısınız yoksa kimse size aydın demez. Faşist, cahil, statükocu derler benden söylemesi.
Türk tipi aydın olmak için Türk kimliğini yok saymanız gerekiyor. Hem Türklüğü yok sayıp hem Türk tipi aydın nasıl mı oluyor ? En başta bizim her şeyimiz bize özgüdür demedim mi? Türk tipi olunca böyle oluyor mantık aramayın. Düşünmek, sorgulamak yasak.  Türk tipi aydın olmak istiyorsanız sadece yazdıklarımı düşünmeden hayata geçirin.
Ne demiştik? Türk aydını olmak için Türklüğü yok sayacaksınız ama öyle ‘’Ben Türklüğü kabul etmiyorum’’ demekle olmaz köküne kadar yok sayacaksınız. Türk diye bir ırk yok diyeceksiniz, binlerce yıllık tarihi bir çırpıda çöpe atacaksınız, tarihte ne kadar iyi, güzel şey varsa kötüleyeceksiniz ve bunu yaparken insanlara ‘’kandırılmışlık’’ hissi vereceksiniz. İnsanlar, siz tarihi kötüleyip bol keseden sallarken  gizli kalmış gerçekleri  anlattığınızı zannedecek. Zannedecek ki toplumun gözünde bir farkınız, itibarınız olsun. Yoksa esameniz okunmaz.
Türklüğü köküne kadar yok saydıktan sonra milletin gururunu kıracak sözler söylemeye başlayacaksınız ama bunu çok belli etmeden yapacaksınız. Mesela biz çok barbar bir milletiz, medeniyeti batıdan öğrendik diyeceksiniz.  İnsanları yavaş yavaş aşağılık kompleksine sokacaksınız.  Öyle bir noktaya getireceksiniz ki kendisinin insan olmadığını, evrimini tamamlamamış bir maymun olduğunu zannedecek.  Batının eğittiği bir hayvan olduğunu hissettireceksiniz. Ne kadar aşağılayıcı konuşursanız Türk tipi aydınlar cemiyetinde o kadar saygınlığınız olur.
Türk tipi aydın olmanın en önemli şartlarından birisi de kayıtsız şartsız batı hayranı olmaktır. Batının  sömürgeciliğini bile ‘’gelişmemiş ülkelere medeniyet transferi’’ olarak anlatacaksınız. Avrupa kültürünün iyi ya da kötü fark etmez her şeyini benimseyeceksiniz Türk kültürünü ise ‘’ geri kalmış çağ dışı bir kabile kültürü’’ olarak anlatacaksınız. Milletin bağrından kopmuş olan türküleri müzikten bile saymayacaksınız. Türkü dinleyenlere ‘’ıyyyy bu iğrenç müziği mi dinliyorsun’’ diyerek yüzünüzü ekşiteceksiniz. Köylüyü aşağılaman gerektiğini ve ‘’köylü’’ kelimesini hakaret olarak kullanmak zorunda olduğunuzu söylememe gerek yok sanırım. Türk tipi aydın olmak demek KENDİ MİLLETİNE YABANCI, YABANCI MİLLETLERE KARDEŞ OLMAKTIR
Tüm bu söylediklerimi yaptınız diyelim. Türk tipi aydını olmanız için yeterli değil. Ne kadar Türklüğü yok sayarsanız sayın, ne kadar milleti aşağılarsanız aşağılayın emperyalist yalanları savunmazsanız ideal bir Türk tipi aydını olamazsınız. Mesela sözde Ermeni soykırımını savunmazsanız kimse yüzünüze bakmaz. ‘’Sen hala tarihinle yüzleşemedin mi’’ derler.  Tarihle yüzleşmek.. Bu deyimi aklınızdan çıkarmayın Türk tipi aydın olunca çok kullanmanız gerekecek. Uydurduğunuz her yalanın sonuna ‘’tarihle yüzleşelim’’ diye ekleyin gerisini boşverin. Bu taktikle sözde Ermeni soykırımını da kabul ettirebilirsiniz, Atatürk’ün Dersim’de 90 bin kişiyi öldürdüğünü de hatta Türk tarihinin baştan sona katliamlar tarihini olduğunu bile savunabilirsiniz.
Eğer bu söylediklerimi yaparsanız bu ülkede başınıza hiç bir şey gelmez. İktidarın”akil adamı” olmaya aday bir Türk aydını oldunuz demektir. Artık dünyayı sel bassa size vız gelir çünkü siz Türk tipi aydınsınız. Ülkede iç savaş bile çıksa ”amaaaan ben bu millete ait değilim zaten” diyerek herhangi bir Avrupa ülkesine kaçıp rahat rahat yaşayabilirsiniz. Hem bu sayede dünya da Türk tipi aydın nedir öğrenmiş olur. Devir sizin devriniz. İstediğiniz gibi yaşayın tadını çıkarın. Eyyy Avrupa, Eyy batı aydın olmayı sizden öğrenecek değiliz. Çekilin yoldan TURKİSH AYDINLAR  geliyor…
TIBBIYELİ HİKMET
 

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest