Siyaset

Şimdiye Kadar Nerdeydiniz?

BU YAZIYA PUAN VER

1
Kılıçdaroğlu’nun aile bakanına söylediği ‘’önüne yatmak’’deyiminden sonra yer yerinden oynadı. Sosyal medyada ‘’ahlaksız Kılıçdaroğlu’’ etiketi altında on binlerce hakaret içeren tweet atıldı. Hükümetten Kılıçdaroğlu’nu kınamayan kimse kalmadı. Ne ahlaksızlığını bıraktılar, ne seviyesizliğini… 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar vakfı bile Kılıçdaroğlu’nu kınadı.
Şaka gibi ama gerçek… Sanki düne kadar bu ülkede kadın tecavüzleri yaşanmamış, çocuklara tecavüz edilmemiş… Bir anda tüm suçlu, ahlaksızın önde gideni oldu..
Bir anda her şey unutuldu gitti… Gündem bir anda değişti…
Neden bu kadar çabuk unutuyoruz? Çünkü beynimizi, vicdanımızı ele geçiriyorlar… Yozlaşıyoruz…
Yazının başında gördüğünüz fotoğraf ahlaki dini yozlaşmanın net fotoğrafıdır. Özellikle bu fotoğrafı seçtim. Bu kadınlar kimler? Kılıçdaroğlunu protesto eden kadınlar… Dış görünüşlerine baksanız hepsi başörtülü… Sorsanız hepsi dinden, imandan, ahlaktan dem vururlar. Sadece Allahtan korktuklarını, asla kul hakkı yemediklerini söylerler
Peki o zaman soruyorum
Bu kadınlar Özgecan Arslan tecavüz edilerek vahşice öldürülürken nerdeydiler?
Öğretmeni tarafından tecavüz edildiği için intihar eden Cansel Buse için neden sokağa çıkmadılar?
Her gün bu vatan evlatları şehit olurken, şehit anaları evlatlarının tabutuna sarılıp ”evladıııııııım” diye feryat ederken nerdeydiler?
Zaman gazetesi önünde başörtülü kadınlar coplanırken, biber gazına boğulurken, kafası gözü patlatılırken nerdeydiler?
Aile bakanı 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar vakfına ”bir kereden bir şey olmaz” diyerek sahip çıkarken nerdeydiler? Neden kendilerini tecavüz edilen çocukların annelerinin yerine koyarak Aile bakanına ‘’sen ne diyorsun’’ diyemediler?
Bu kadar yüz kızartıcı olay yaşanırken, kadınlar her gün ezilirken bu kadınlar nerdeydiler?
Ben söyleyim…
Hepsi evinde tv başında çekirdek çitleyip film izler gibi izliyordu. Hatta zaman gazetesi önündeki başörtülü kadınlar dayak yerken çoğu mutlu oluyordu. Hem de kendileri başörtülü olduğu halde… Çünkü onlar başörtülü de olsa paralelci başörtülülerdi.
İşte ahlaki yozlaşma budur…
Tüm manevi değerlerin yerini sadece yandaşlık alırsa sonuç fotoğrafta gördüğünüz gibi olur. Yandaşın tecavüzcü de olsa, hırsız da olsa, teröristte olsa sahip çıkarsın ama karşıtın senin gibi bile olsa sahip çıkmazsın.
Kadınların her gün aşağılanmasına, tecavüz edilmesine, öldürülmesine göz yumanlar, Aile bakanı tecavüz edilen çocuklar yerine tecavüzcü vakfa sahip çıkarken gıkını çıkarmayanlar, kendileri de bir anne olduğu halde tecavüz mağduru çocukların annelerine sahip çıkmayanlar şimdi Kemal Kılıçdaroğlu aile bakanına ”Sen de birilerinin önüne yattığın için konuşamıyorsun” dediği için sokağa çıkıyorlar.
Neymiş kadına saygıymış… Edepmiş… Saygıymış…
Bu kadar aşağılanma kanınıza dokunmadı da Kılıçdaroğlu’nun bir cümlesi mi dokundu?
Küçücük çocuklara tecavüz edilirken vicdanınız, dini hassasiyetiniz sızlamadı da Kılıçdaroğlu’nun bir cümlesi mi dini duygularınıza dokundu?
İşte yandaşlığın insanı getirdiği nokta bu… Mesele söylenen söz ya da işlenen suç değil… Mesele sözü kimin söylediği… Yandaşsa tecavüzcü de olsa sorun yok yeter ki benden olsun…
Biz ne zaman bu kadar yozlaştık? Ne zaman insanlığımızı, vicdanımızı bu kadar unuttuk?
TIBBIYELİ HİKMET 

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest