Siyaset

Her Kurtuluş Yeniden Diriliştir

BU YAZIYA PUAN VER

1
Yeni bir sayfa açılsın diyoruz… Uzlaşalım diyoruz… Hatalardan ders çıkarılsın diyoruz… Atatürk ve Cumhuriyet ile kavga bırakılsın diyoruz…
Biz ne dersek diyelim yok arkadaş! Bazı şeyler hiç değişmiyor.
Her açıklamasıyla Atatürk’e ve laikliğe dil uzatmayı gelenek haline getiren Meclis başkanı İsmail Kahraman’a göre kurtuluşlar değil fetihler kutlanırmış.
Kısacası diyor ki milli bayramları kutlamayalım, sadece İstanbul’un fethini kutlayalım,
Cumhuriyet’i yok sayıp Osmanlı’yı kutsayalım… Gelecek kuşaklar kurtuluş savaşını önemsiz bir dönem olarak görsün, Atatürk’ü bilmesin Osmanlı ile övünsün.
Adamın zihniyeti, tarihe bakışı bu… Hayalinde kurtuluş savaşının yok sayıldığı Osmanlıcı bir Türkiye var.
Bu tüm Osmanlıcılara özgü bir durum… Sözde biz Osmanlı torunuyuz derler, vıcık vıcık ecdat sömürücülüğü yaparlar ama Kanuni’nin oğlunu boğdurttuğunu 450 yıl sonra bir TV dizisinden öğrendiler.
Bizim Osmanlıcıların bilmediği sadece Osmanlı değil… Kelime bilgileri de zayıf. Konuşurken kullandıkları kelimelerin anlamını bile bilmiyorlar.
Fetih nedir? Ne anlama gelir?
Kurtuluş nedir? Neye kurtuluş denir?
Bu soruları sorsanız net ve doğru cevap verebilecek tek bir ecdat sömürücülüğü yapan Osmanlıcı bulamazsınız.
Anca ben Osmanlı torunuyum… Benim atalarım şöyle kahramandı böyle evliyaydı içi boş laflar. Başka bir şey bildikleri yok.
Fetih nedir diye sorsanız ‘’Atalarım fetihlerle İslamı yaymış’’ derler. İsmail Kahraman’ın fetihleri kurtuluştan daha önemli görmesinin nedeni de bu…
Adına ne derseniz deyin hiçbir fetih, bir milletin kurtuluş savaşından daha kutsal değildir.
Çünkü fetih, emperyalist bir eylemdir. Başkasının toprağını ele geçirmektir. Senin olmayan bir yeri silah zoruyla sahiplenmektir.
Kurtuluş ise vatanını işgal etmek isteyenlere karşı toprağını, bayrağını, dinini, namusunu savunmaktır. Antiemperyalist bir eylemdir.
Şimdi sormak lazım.  İnsani değerler açısından değerlendirirsek hangisi kutsal?
Senin olmayan bir toprağı silah zoruyla ele geçirmek mi? Yoksa vatanını işgal edenlere karşı vatanını, namusunu savunmak mı?
Fetihler anılır, kurtuluşlar ‘’ben esirdim kurtuldum’’ demektir acziyet ifadesidir diyen İsmail Kahraman’a bir hatırlatma yapmak istiyorum.
Eğer acziyet ifadesidir dediğiniz kurtuluş savaşı olmasaydı bugün siz Türkiye Cumhuriyeti’ nin meclis başkanı olarak o koltukta oturamazdınız.
En iyi ihtimalle bir sömürge valisi olurdunuz. O makamda da ne kadar kalabilirdiniz Allah bilir!
Ha şunu da hatırlatmakta fayda var.
Söylediğiniz gibi kurtuluş esaretten kurtulmak ise ki bu doğrudur. Bu millete esareti yaşatan kişi Atatürk değil yüzyıllar boyunca yanlış politikalarla devleti yöneten Osmanlı padişahlarıdır
Bir zamanlar 3 kıtaya hükmeden imparatorluk, basiretsiz, devlet yönetiminden anlamayan padişahların yanlışları sonucunda esareti yaşamıştır.
Türk milleti esareti yaşamışsa bunun nedeni Osmanlı’nın akıldan bilimden uzaklaşarak çağı yakalayamamasıdır. Bu gaflet sonucunda son padişah İngilizlere esir olup sonunda bir İngiliz gemisiyle Malta’ya kaçmak zorunda kalmıştır.
Gerçek acziyet işte budur!  Bir Osmanlı padişahının vatanını işgal edenlere sığınıp kaçmasıdır.
Dua edin ki Türk milleti bir Atatürk yetiştirmişte bu utanç verici duruma son vermiş.
Sıfırı tüketmiş bir halkla, yokluk içinde, askerin çorabını bile Anadolu köylüsünden istemek zorunda kalarak bir zafere imza atmış. Bundan daha kutsal bir zafer olabilir mi?
Hangi fetih, Sakarya savaşından daha kutsal olabilir?
Hangi fetih, Dumlupınar’dan daha kutsal olabilir?
Hangi fetih, Çanakkale’den daha kutsal olabilir? Biz Çanakkale’de fetih yapmadık vatanımızı savunduk
Hangi fetih, Maraş halkının Fransızlara karşı müthiş kahramanlığından daha kutsal olabilir?
Her kurtuluş bir acziyet değil diriliştir. Türk milleti de kurtuluş savaşında Atatürk önderliğinde yeniden dirilmiştir
TIBBIYELİ HİKMET 

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest