Siyaset

İmamoğlu’na Atılan İftiralara Cevap

BU YAZIYA PUAN VER

İktidarın ve yandaş yazarların AKP’nin kaybetme olasılığı olduğu her seçimde “AKP’ye vermezseniz ülke yıkılır” diyerek Milleti korkutması, AKP ye kim rakip olsa ajan, hain ilan etmesi size de bıkkınlık vermedi mi?

Şahsen ben bu ucuzluktan, boş siyasetten çok sıkıldım. Son 3 seçimdir aynı filmi izliyor gibiyiz.

16 Nisan referandumunda evet- hayır oyları başa baş gidince “Teröristler Hayır diyor” dediler.

24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce rüzgârı esince “Erdoğan’ı seçmezseniz devlet yıkılır” dediler.

31 Mart seçimlerinde seçimleri kaybedecekleri %99 belli olunca “Devletin bekası için bize oy verin” dediler.

Şimdi de 31 Mart’ta kaybettikleri İstanbul seçimlerini masada iptal ettirdikten sonra seçimleri kazanmak için İmamoğlu’na akıl almaz iftiralar atıyorlar.

FETÖ’cü dediler. Yunan dediler. Terörist dediler. Ajan dediler. Kolundaki saate bile laf ettiler. Ancak bunları söylerken kendilerine hiç bakmadılar.

Onlar kendilerine bakmasa da ben görmek istemedikleri gerçekleri göstermek için ayna tutmak istiyorum.

Fetocu iftirasından başlayalım… İmamoğlu’na FETÖ’cü diyenler kanıt olarak neyi gösteriyorlar? 9 yıl önce Samanyolu TV deki bir spor programında Futbol yorumculuğu yapmasını koz olarak kullanıyorlar.

O zaman ayna tutup soralım. 9 yıl önce siz ne yapıyordunuz? Adayınız Binali Yıldırım ne yapıyordu? Hatırlamıyorsanız yardımcı olayım. Türkçe olimpiyatlarında Feto’ya sadakat selamı yollayıp Feto’nun şiirlerini okuyordu.

Futbol yorumculuğu mu? Yoksa Feto’ya bağlılık selamı mı? Hangisi suç? Takdiri size bırakıyorum.

Yunan iftirasına geçelim… Bu iftirayı atan Yunan gazetesinin sahibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın arkadaşı çıksa da cevabımızı verelim…

İmamoğlu’na Yunan diyenler, Sayın Cumhurbaşkanı’nın etnik kökenini unutuyor mu?2004 yılında Gürcistan seyahatinde ailesinin Batum’dan göçen Gürcü bir aile olduğunu söylemedi mi?

Farz edelim ki İmamoğlu Yunan kökenli olsun. Gürcü kökenli bir insan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı oluyorsa bir Yunan kökenli neden Belediye Başkanı olmasın?

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında Türk olmayanlar Belediye Başkanı olamaz diye kanun mu var?

Ayrıca siz ne zaman Yunan düşmanı oldunuz?

Kurtuluş savaşını keşke Yunan kazansaydı diyen fesli deliye üstad diyen, hasta yatağında ziyaret eden, sarayda ağırlayan kimdi? 

Fesli delinin tabutuna, hayatı boyunca küfrettiği Türk bayrağı örten siz değil misiniz?

Boğaziçi Üniversitesi’ne bir Yunan yazarı çağırıp Atatürk’e hakaret etmesini alkışlayanlara hiçbir ceza vermeyen siz değil misiniz?

Yunanistan’ın Ege’de 18 adamızı işgal etmesine sessiz kalan siz değil misiniz?

Şimdi ne oldu da Yunan ırkına düşman olacak kadar Yunan düşmanı oldunuz? Hani yaradılanı yaradandan dolayı seviyordunuz? Hani ırkçı olan bizdik?

Yukarıda yazdığım sorular MHP’liler için de geçerlidir. AKP, kurtuluş savaşını keşke Yunan kazansaydı diyen fesli deliye saygıda kusur etmezken sesiniz çıkmadı da şimdi İmamoğlu üzerinden Yunan düşmanlığı mı yapıyorsunuz?

Geçiniz efendim geçiniz… İmamoğlu’na Yunan diyenler önce kendi etnik kökenlerine baksınlar. Neyse bu konuya girersek çıkamayız o yüzden devam edelim.

İmamoğlu’na terörist iftirası atılmasına geçelim… Bunu diyenler neyi kanıt olarak gösteriyorlar? İmamoğlu’nun bir röportajında “Demirtaş’ın siyasi çizgisini beğeniyorum” açıklamasını…

O zaman yine aynamızı tutup soralım. İmamoğlu bu açıklamayı yaparken siz ne yapıyordunuz? Hatırlamıyorsanız hatırlatayım. HDP ile çözüm sürecini yönetiyordunuz ve Demirtaş o zamanlar hepiniz için barış güvercini gibi bir siyasetçiydi.

Sadece Demirtaş mı? Bu ülkede terörist başı, bebek katili Apo’yu bile barış elçisi olarak görenler oldu. Bu gözler neler gördü neler…

Şimdi bu insanların İmamoğlu’na terörist demesine şaşırıyorum. Bu insanlarla ittifak yapıp İmamoğlu’na saldıran MHP’lilere iki kat şaşırıyorum… Biraz tutarlı olun.

İmamoğlu’nun zenginliği, kolundaki saatini konuşan basit insanlara geçelim.

Birincisi İmamoğlu bir iş adamı… Siyasete tek yüzüğüyle girip zengin olanlardan değil. 

Bir iş adamının malından servetinden size ne? Ali Ağaoğlu’nun zenginliğini konuşuyor musunuz? Milletin anasına küfreden Mehmet Cengiz’i konuşuyor musunuz? Her şeyi geçtim devletteki akıl almaz lüksü, 1150 odalı sarayı, yazlık sarayları, özel uçakları konuşuyor musunuz?

Aylardır İmamoğlu’na atmadığınız iftira kalmadı ama olmuyor. Ne derseniz deyin Millet İmamoğlu’ndan vazgeçmiyor.

Neden biliyor musunuz? Çünkü insanlar gerçekleri görüyor.

İmamoğlu’na FETÖ’cü dediğiniz yıllarda siz 1000 kat fazla FETÖ’cüydünüz. Feto’ya hoca efendi diyip ne istediyse veriyordunuz.

İmamoğlu’na terörist derken siz teröristlerle masaya oturup İmralı’ya heyetler yolladınız. Buna da çözüm süreci dediniz. 

Şimdi de seçimleri kaybedince gizli gizli HDP ile görüşüp bebek katilinin avukatlarıyla görüşme yasağını kaldırdınız. Hem de bunu Türk Milliyetçisi bir partinin lideri olduğunu söyleyen ve kendisine hareketin lideri dedirten Bahçeli’nin isteğiyle yaptınız ve HDP, Apo’nun yasağı kalktıktan sonra ilk olarak Bahçeli’ye teşekkür etti.

İmamoğlu’na HDP ile ortak diyenler, HDP den teşekkür almak hiç kanınıza dokunmadı mı? Neyse…

İmamoğlu’na Yunan dediniz. “Kurtuluş savaşını Yunan kazansaydı” diyen fesli deliye üstad diye saygı duydunuz.

Kısacası İmamoğlu’nu suçladığınız ne varsa biriniz 1000 kat fazlasını yaparken diğeriniz ise bunları unutup ortak oldu.

İşte Millet bunları gördüğü için İmamoğlu’ndan vazgeçmiyor. Sokaktaki vatandaş, İmamoğlu’na attığınız iftiraları duyunca gülüp geçiyor. Çünkü vatandaş aç, geçim sıkıntısı yaşıyor. Karnı aç olan insan sizin sözlerinize itibar etmez.

Bu yüzden İmamoğlu’nu yenmek için başka bir yol deneyin. Ne bileyim proje üretin. Ekonomik krizi çözmeye çalışın. Vatandaşın geçim sıkıntısını çözmeye çalışın. Bu yolu denemezseniz İmamoğlu, kara propagandalarınızla çok daha fazla büyüyecek ve büyük hezimet yaşayacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Toplum Vicdanının Rahatlaması İçin Seçimler Yenilenmelidir

TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest