Genel

Tarikatların Atatürk Hakkındaki İftiraları

BU YAZIYA PUAN VER

Geçenlerde bir akrabamdan duyduğum komik yalanlardan sonra bu yazıyı yazmaya karar verdim bana bu yazıyı yazmam için fırsat tanıyan Tıbbıyeli Hikmet ekibine teşekkür ederim.

Benim geçen duyduğum komik iddialardan birisi Atatürk’ün Bursa’ya geldiğinde bir kadınla beraber olduğunu bu beraberlik karşılığında kadına seç buradan gözünün gördüğü arsayı sana hediye edeyim demesiydi.

O kadın da gidip Bursa’da Paşaçiftliği diye bilinen yeri seçiyor. Hatta iddiayı bir adım daha öteye götürüp Atatürk’ün o kadından çocuk sahibi olduğunu çocuğun Atatürk’e benzediğini o arsanın da o bireye ait olduğu noktasına taşıdı.

Şimdi bu tarikatlardan çıkma hikayenin arka sokaklarda tarih bilmeyen halkımıza anlatılan varyanslarından sadece bir tanesi işin komik yanı bunları tarikatlarda dinleyip sonra yazan anlatmaya çalışan birçok ”tarihçi’de” var.

Lakin yine hem bu yalanların çıktığı tarikatlar ve tarihçiler Atatürk’le alakalı komik bambaşka birkaç yalanı daha dile getiriyor.

Örneğin Atatürk’ün gay olduğunu bu yüzden eşiyle ayrıldığını eşinin atatürk’ten bu yüzden ayrılmak istediğini bunun yanında Atatürk’ün çocuğunun olmadığını söyleyip bunu da buna yorup ayıp bir şekilde ”zürriyetsiz” diyorlar.

Tabi bu kadarla da sınırlı değil yine bu gay olduğunu söyleyenler Atatürk’ün çok kısa süre kaldığı hatta geçerken uğradığı Yozgat’ta Çapanoğlu diye bir adamın gelinine askıntılık ettiğini çapanoğlu denilen bireyin atatürk’ü kovaladığını atatürk’ün onu askerlere aldırmakla tehdit ettiğini anlatıyorlar.

Bakın bu tamamı bırakın tarihle çelişmeyi kendi yalanlarıyla bile çelişen hikayeler tarikatlarda arka sokaklarda tarihini bilmeyen halkımıza anlatılıyor.

Bu iddiaların bu yalanların anlatılmasının tek bir sebebi var tabi ki halkın içindeki Atatürk sevgisini silmek mümkünse onu tarihten herkesin aklından silmek onu ve mirasını yok etmek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bir Diktatörün Ulusa Seslenişi

Peki sebebi ne, neden böyle yalanlar söyleyip iftiralar atıyorlar insanlarımızın gençlerimizin kafasını karıştırıp atatürk’ü kafalarından silmeye çalışıyorlar?

Cevabı çok basit Tekke ve zaviyelerin kapatılması.

Neden? Var ya çok meşhur bir söz ”Dünyadaki en karlı ticaret din tüccarlığıdır. Sermayesi yalan.” diye.

İşte bu yüzden.

Din alanı son dönemde özellikle iktidarın devlet eliyle bu tarikatları desteklemeleriyle ortaya çıktı ki bu yapıların dinle ahiretle falan işleri yok hepsinin amacı bu dünya’ya yönelik.

Paraya ekonomiye şeyhliğe değil ceo’luğa.

Sadece fetöyle değil bugün bilinen tüm tarikat ve cemaatlerin hepsi birer holding hepsinin şeyhi gavs’ı birer ceo.

Her türlü ticari alanda faliyet gösterip hiçbir emek sarf etmeden fakir halkı sömürüp bedavaya işlerini gördürerek çalıştırıyorlar. Dergilerini bedavaya sattırıyorlar yetmiyor iş yeri olan iş insanlarını dahil tarikata(şeyh’e) ait işletmelerde mesai saatlerinde içinde çağırıp bedavaya çalıştırıyorlar bedavaya inşaatlarında hamallık yaptırıyorlar bunun adını da hizmet olarak koyup fakiri fukarayı (kafası çalışmayan) zengin’i veya devletten ihale almak devlet iş yapmak isteyen (zengini) sömürüyorlar.

İçeride dinden çok para konuşuluyor.

Atatürk, tüm bunları daha önce Osmanlı subayıyken de görmüştü onun aleyhine para için fetva verilirken de halk sömülürken de görmüştü.

Bu yüzden kaldırdı ve bu din tüccarlarının hiçbiri halkı sömüremedi halktan oturdukları yerden 5 kuruş koparamadı bu yüzden yanlarına gelen hocam diyen halkı bu yalanlarla atatürk’e karşı doldurdular o yalanlar zamanla kulaktan kulağa yayıldı.

Peki bu yalanların tarihsel olarak bir doğruluğu bir gerçekliği var mı peki? Tabi ki hayır.

Atatürk’ün gay olmadığı son derece ortadadır. Atatürk’ün ne derece zeki bir insan olduğu zaten tartışma götürecek bir konu değildir bu yüzden sadece geçerken uğradığı -ki sadece belediye binasına uğramıştır- bir evli kadını sevip onun da kayınbabasına bununla ben beraber olayım demeyeceği aşikardır – ki kayınbabanın atatürk’ü kovduğu askerlerin de atatürk’ün emrine rağmen hareket etmediği atatürk’ün Yozgat’ı başkent yapmadığı ceza verdiği falan söylenir yani güler misiniz ağlar mısınız bu yalana bir insan nasıl inanır diye-.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dünya Engelsizlerinin Engelliler Günü Kutlu Olsun

Bunun dışında Atatürk’ün defalarca kez nüfus kayıtları başka başka kişiler tarafından çıkarılmış ve atatürk’ün bir çocuğu olmadığı sabitlenmiştir devlet’in kayıtları da ortadadır. Atatürk’le alakalı gay iddiasını hatıralarına yazan kişinin deli raporunun olması bunun dışında atatürk ölene kadar hatıratının yayınlamamasını istemesi içerisindeki diğer hiçbir iddianın da tarihi kayıtların belgelerin içerisinde bir yeri bir doğruluğu olmadığı eşleşmediği aksine yalan olduğu açık olan kişinin iddialarını doğru gibi anlatmak ve en önemlisi yukarıda saydığım yalanların akla ziyan yalanların hepsini bir arada anlatmaları kadar acınası bir durum daha yok diyeceğim ama var o da onlara bir devlet armağan eden başta Atatürk olmak üzere hiçbir tarihi büyüğünü bilmeyen bu halkın tarihini öğrenmeye çalışmamasıdır.

Burak Göre

Kaynakça

https://www.idefix.com/Kitap/Gazi-Mustafa-Kemal-Ataturkun-Soy-Kutugu/Mehmet-Ali-Oz/Arastirma-Tarih/Tarih/Ataturk/urunno=0000000624781

https://www.dr.com.tr/Kitap/Ataturkun-Saklanan-Seceresi/Arastirma-Tarih/Tarih/Ataturk/urunno=0000000566044

http://www.yozgatcamlik.com/ataturkun-cezasi-yalanin-daniskasi-makale,996.html#:~:text=Mekan%C4%B1%20cennet%20Gazi%20Mustafa%20Kemal,d%C3%B6n%C3%BCm%C3%BC%20kutlamalar%C4%B1%20vard%C4%B1%20Yozgat’ta.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/hayat-ve-hatiratim-1-kendini-anlatiyor/798.html

http://www.bursadakultur.org/Pasa_ciftligi.htm

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest