Siyaset

Yeni Türkiye’ye Yakışır Bir Stad Açılışı

BU YAZIYA PUAN VER

vodafone-arena-aciliyor,XdOR6uxwAkG67wsiYd9bjg
Tüm Beşiktaşlılara yeni stadları hayırlı olsun… Yaklaşık 3 yıllık bir aradan sonra Beşiktaş taraftarı özlediği stadına kavuştu. Biraz geç oldu ama gerçekten tarihe geçecek harika bir stadları oldu. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu, Avrupa’nın ise en üstün teknolojiye sahip stadı… Öncelikle böyle bir stadın yapımında emeği geçen tüm işçilere teşekkür ederim.
Türkiye’nin ilk akıllı stadı, Avrupa’nın en üstün teknolojiye sahip stadlarından biri… Buraya kadar her şey güzel fakat öyle bir açılış yapıldı ki yukarıda saydığım olumlu özelliklerin tam zıttı… Tek kelimeyle hüsran…
Futbolun güzelliği taraftardır. Taraftar olmazsa isterseniz sahada dünyanın en iyi futbolcuları olsun hiçbir zevki olmaz. Futbolu güzelleştiren dolu tribünlerdir. Taraftarların yaptığı tezahüratlar, tribün şovları bir spor kültürüdür. Kazanılan maçlar, kupalar unutulur ama tribün şovları ve tezahüratlar unutulmaz. Örneğin 1986 Dünya kupasında ortaya çıkan Meksika dalgası tribün şovu günümüzde hala bilinir ve tribünlerde yapılır.
Bugün Vodafone Arena’nın açılışında taraftar şovu gördünüz mü? 3 yıl bu stadın açılmasını dört gözle bekleyen taraftar nerdeydi? Türkiye’nin en aktif taraftar gruplarından olan, Beşiktaş ile adı özleşen Çarşı grubu nerdeydi?
Hiçbiri stadta yoktu. Neden?
Çünkü açılışta Çarşı olursa Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde tezahürat yapabilirdi. Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşanan protestolar tekrar yaşanabilirdi.
Bu yüzden önceden önlem aldılar ve taraftarı açılışa sokmadılar.
Peki kimler vardı?
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Spor bakanı, Abdullah Gül, Yıldırım Demirören, yandaş gazeteciler, Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri…
Kısacası sıradan vatandaş diyeceğimiz kimse yoktu.
Önce Beşiktaş başkanı Fikret Orman ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ başlıklı bir açılış konuşması yaptı.
Ardından Spor bakanı ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ ile başlayıp ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ ile biten bir konuşma yaptı. Konuşmasını bitirirken ‘’Vodafone Arena’dan önce Bursa’nın stadını açmıştık, yarın da Beşiktaş – Bursa maçı var’’ diyerek kendisinden başka kimsenin anlamadığı bir ilişki kurdu
Spor bakanının kısa süren ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ konuşmasından sonra Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören kürsüye çıktı. O da kendisine verilen ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ konuşmasını yaptı.
Sayın Cumhurbaşkanım konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Başbakan da ‘’Selçuklu kartalı kara kartaldır’’ konulu tarih – spor karışımı konuşmasını yaptı. Selçuklu ile başlayıp Beşiktaş Osmanlı’nın başkenti İstanbul’da kuruldu diyerek Osmanlı ile bitirmesi de ayrı bir konu…
Ve ‘’Sayın Cumhurbaşkanım’’ konuşmalarının sonunda sıra Cumhurbaşkanına geldi.
Her zamanki konuşmalarından birini yaptı. Hepiniz bildiğiniz için ayrıntısına girmeyeceğim.
Konuşmalar bittikten sonra önde Cumhurbaşkanı, arkada Başbakan, bakanlar, Fikret Orman, Yıldırım Demirören sahaya indi ve santra Cumhurbaşkanı’nın topa dokunuşuyla yapıldı. Ardından Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı’nın müthiş futbolunu izledik. Özellikle Davutoğlu’nun top hakimiyeti ve verdiği paslar ‘’harikaydı’’.
Sonuç ?
Beşiktaş taraftarının 3 yıl boyunca dört gözle özlemle beklediği Vodafone Arena tek bir Beşiktaşlı’nın olmadığı bir törenle Beşiktaşlıların hizmetine açıldı.
Tam Yeni Türkiye’ye yakışır bir stad açılışı oldu.
TIBBIYELİ HİKMET 

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest