Siyaset

Hz. Ömer’in Devlet Ahlakı ve Günümüzün Devlet Anlayışı

5/5 - (1 Beğeni)

87458
Bu ülkede neden tüm pislikler imam hatipler ve cemaat yurtları gibi sözde ”dindar insan yetiştiriyoruz” iddiasında bulunan kurumlardan çıkıyor?
İmam hatipler sübyancı sapıklarla dolu…
Cemaat yurtları desen Allaha emanet. Nerede nasıl açılıyor belli değil. Kontrol yok yasalara uygunluk yok.
Dün gece Adana’da 12 çocuk yanarak can verdi. Peki, olay sonrası açıklamayı kim yaptı?
Şaka gibi ama yangınla ilgili bilgi veren müzakerelerden vazgeçtiğimiz AB bakanı Ömer Çelik oldu. Elektrik kontağından yangın çıkmıştır diyerek olayı çözdü.
Şimdi bu açıklamayı yapan kişinin AB bakanı olmasına mı kızayım?
Yoksa olayı bu kadar küçümseyerek ”kaza olmuş işte” diye açıklama yapmasına mı kızayım?
14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Bir kez olsun sorumluluk üstlendiniz mi? Bir kez olsun içinizden tek kişi istifa etti mi?
Maden ocağında 300 kişi öldü. Bu işin fıtratında var diyip işin içinden sıyrıldınız
Yetmedi… 150 yıl önce yaşanan maden ocağı kazalarından örnek vererek milletin zekâsıyla dalga geçtiniz
Analar ağlamasın sloganıyla sürdürdüğünün çözüm süreci anaların gözlerinden kan akmasıyla sonuçlandı. Çözüm sürecinde yapılan ihmaller yüzünden 1 yılda 600 e yakın şehit verdik.
Sorumluluk üstlenip istifa etmek yerine şehit cenazelerinde siyah güneş gözlükleriyle boy gösterip ”terörü kınıyoruz” dediniz.
Yetmedi… Sizi eleştirenleri terörist sevici, kendinizi milliyetçi ilan ettiniz. Hem de bir kez bile TÜRK MİLLETİ diyemediğiniz halde, ayaklar altına aldım dediğiniz milliyetçiliği sahiplendiniz
Bu millet size devleti yönetme yetkisi verdiyse sorumluluktan muaf tutmadı. Her yetkinin bir sorumluluğu vardır. Madem dindarsınız sizin anlayacağınız şekilde cevap vereyim
Bir gün Hz. Ali, Hz. Ömer’in telaşlı bir şekilde koşturduğunu görür ve “Ya emire’l-müminin nereye gidiyorsun” diye sorar.
Müslümanların halifesi, adaletin sembolü Hz. Ömer, “Devlete ait develerden biri kaçmış, onu aramaya gidiyorum” diye cevap verir.
Büyük halife’nin kaybolan bir deve için bu kadar telaşlanmasına şaşıran Hz. Ali ‘’ “İnan ki, senden sonra bu milleti idare edecek olanlara ağır bir yük bırakıyorsun! Herkes senin yaptığını yapamaz!” diyerek şaşkınlığını dile getirir.
Hz. Ömer’in bu övgüye cevabı bugünün yöneticilerine ders niteliğindedir. Müslümanların halifesi şöyle der:
 “Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamı, hak peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki, Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa (yahut bir kurt bir koyunu kapsa) korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömer’den sorulur!”
İşte devleti yönetmek demek Fırat kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa sorumluluğunu üstlenmek demektir.
Dün gece bu milletin 12 kuzusu yanarak can verdi. Kıyamet günü Allah can veren bu kuzuların hesabını kimden soracak sanıyorsunuz?
Eğer bu çocuklar cemaatlerin eline bırakılmasaydı, devlet yeterli sayıda yurt yapmış olsaydı bugün hayatta olacaklardı. Cemaattir, müslümandır, namaz kılıyordur diye göz yumduğunuz için bir darbe girişimi yaşadık.
Hala cemaatler konusunda ders almadınız mı? Daha kaç insanımızı kaybetmemiz gerekiyor?
TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest