Siyaset

Fetocu Darbe Girişimi Bir Uyarıdır

BU YAZIYA PUAN VER

samsunlu-fehmiden-tiklanma-rekorlari-kiracak-feto-ya-yazilan-manidar-siir-771708_2
Atalarımız ‘’Her şerde bir hayır vardır’’ derken sanırım bu günleri düşünerek söylemiş…
15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimi milletimiz ve devletimiz için büyük bir şerdi. 40 yıl boyunca devlet içinde kadrolaşan dinci bir örgütün darbe girişimini yaşadık. Eğer başarılı olsalardı Türkiye nasıl bir duruma gelirdi bilemiyoruz. Ancak Orta doğudaki benzerlerine bakınca neler yaşayacağımızı tahmin etmek hiçte zor değil…
Darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye’nin ayakta durmaya çalışan laik rejiminin tamamen ortadan kalkması kesindi. Devlet tamamen dinci bir örgütün eline geçmiş olacaktı ve milletimiz felaketle sonuçlanacak tehlikeli bir yola girecekti.
Çok şükür… Uçurumun kıyısından dönerek darbe girişimini atlattık…
Ancak bundan sonra yapılacak olan icraatlar, darbe girişiminden çok daha önemli… Atalarımızın dediği gibi şerden bir hayır çıkarmak istiyorsak geçmişten ders çıkarmak zorundayız. Duygularla değil akıl ve mantıkla kararlar almalı ve vakit kaybetmeden hayata geçirmeliyiz.
Fetocu darbe girişimi bizim yıllardır üstüne basa basa vurguladığımız laikliğin ne kadar önemli olduğunu ispatlamıştır. Atatürk devrimlerinden uzaklaşılırsa Türkiye’nin varacağı yer Ortadoğu bataklığıdır derken bizlere din düşmanı diyenler umarım akıllanmışlardır.
Akıllandıklarını tüm iyi niyetimle düşünmek istiyorum…
Akıllanmalılar… Akıllanmak zorundalar… Bir emperyalizm projesi olan ılımlı islamın gerçekleşmeyeceği ispatlandı. İslamın ılımlısı, ılımsızı, az sıcağı, çok pişmişi olmaz. İslam tektir. Kitabı Kuran-ı Kerim peygamberi ise Hz. Muhammedtir.
İslamcılık ise Allahın son dini olan İslamın siyasete alet edilmesidir. Milletin din tüccarları tarafından uyutulmasıdır.
İktidarın 14 yıldır uyguladığı İslamcılık politikası fetocu darbe girişimiyle duvara toslamıştır. Çünkü İktidara geldikleri günden beri laikliği savunanları darbecilikle suçlarken, darbeyi kendi içinden, bir zamanlar kardeşim dediği, kendisine çok benzeyen Fetoculardan yediler.
Bu olay iktidar için büyük bir fırsattır. Eğer gerçekten samimi şekilde hareket ederlerse, duygularıyla değil aklını ve mantığını kullanarak kararlar alıp geçmişten ders çıkarırsa Türk milleti bu kaostan çıkabilir.
Kaostan çıkmak için formül basit…
Atatürk devrimlerine, laikliğe ve Cumhuriyet’e sımsıkı sarılmak…. 14 yıldır halkı kutuplaştıran dinci politikadan vazgeçmek…
Bu formülü uygularsak yeniden toplumsal barışı sağlayabiliriz. Yok iktidar bildiğinden şaşmayıp aynı kafada devam ederse gelecekte çok daha büyük felaketler yaşayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın…
TIBBIYELİ HİKMET 

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest