Siyaset

Çanakkale Geçilmez Ne Demektir?

1/5 - (1 Beğeni)

1
Cumhurbaşkanı’ndan sonra yaptığı her açıklamayla gündeme oturan Başbakan Binali Yıldırım yine tarihe ibret vesikası olarak geçecek bir sözün altına imzasını attı ve Çanakkale 1915 köprüsü için ‘’Artık Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Çanakkale havadan karadan köprüden geçiliyor’’ dedi.
Aslında bu tarz açıklamaları ciddiye alıp cevap vermek istemiyorum. Çünkü suni bir gündem oluşuyor ve millet memleketin gerçek sorunlarını göremiyor.
Ancak mevzu bahis Çanakkale olunca görmezden gelemedim.  Türk milletinin en şanlı zaferlerinden birinin bir köprüyle kıyaslanmasına sessiz kalamazdım.
Sayın Başbakan bu açıklamayı Çanakkale Geçilmez sözünün anlamını bilmeden söylediğinizi düşünmek istiyorum.  Türk milletinin en şanlı zaferinin sembolü olan bir sözle Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın bilerek dalga geçeceğine inanmak istemiyorum.
Tarihi hangi kaynaklardan öğrendiyseniz Çanakkale savaşını hem eksik hem yanlış öğrenmişsiniz.
Çanakkale savaşı, Türk milletinin çoluğuyla çocuğuyla vatanı, dini, namusu, bayrağı için ölüme koştuğu en büyük zaferlerimizden biridir.
Çanakkale, imanın, vatan sevgisinin, cesaretin emperyalizme karşı galip geldiği şanlı bir destandır.
Çanakkale, anaların saçlarına kına sürerek cepheye yolladığı 13-14 yaşındaki Kınalı kuzuların şehadet şerbetini içtiği bir zaferdir.
Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı bir savaştır.
Çanakkale, 272 kiloluk top mermisini kaldıran Seyit Onbaşı’nın imam gücünün, düşmanın üstüne korkusuzca saldıran Ezineli Yahya’nın cesaretinin eseridir.
Çanakkale, evladını cepheye yollayan yüz binlerce Anadolu kadınının duası, gözyaşı, evladı için yaktığı ağıttır.
Çanakkale, iki dakika sonra şehit olacağını bildiği halde abdestini alıp namazını kılan, şahadete düğüne gider gibi koşan kahramanların imanıdır.
Çanakkale, bir milletin bağımsızlığını yok etmeye yemin etmiş tek dişi kalmış emperyalist Batının boğazın sularında boğulduğu yerdir.
Çanakkale, Arıburnunda, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da düşmana geçit vermeyen kahraman Mehmetçiğin, tüm askerleri şehit olan 57. Alayın zaferidir.
Çanakkale, kurban bayramında şehit olan kahraman 57. Alay’ın komutanı Hüseyin Avni Bey’in zaferidir.
Çanakkale, Mehmet Akif’in ‘’Bedr’in arslanları da ancak bu kadar şanlı idi’’ diyerek peygamberin savaştığı Bedir savaşıyla eşit gördüğü bir destandır.
Çanakkale geçilmez sözü Türk milletinin bağımsızlık sloganıdır
Çanakkale geçilmez demek vatanımızı işgal etmek isteyenlere bir hatırlatmadır.
Çanakkale geçilmez demek, vatanımı, bayrağımı, namusumu çiğnetmedim çiğnetmem demektir.
Çanakkale geçilmez demek bu vatan benimdir. İstiklalimden vatanımdan vazgeçmem demektir.
Çanakkale geçilmez demek 253 bin şehidimizin kanıdır sayın Başbakan!
Çanakkale geçilmezin ne demek olduğunu canlı görmek istiyorsanız Çanakkale şehitliğini gezin. Conkbayırını, Anafartaları, Arıburnunu gezin. 15 yaşında şehit olmuş çocukların mezar taşlarını okuyun.  Havada çarpışan mermileri görün. Ayağı kesilirken acıya dayansın diye ağzına verilen ağaç dalını ısıran askerin sargı ağaç dalında kalan iki dişini görün ve Çanakkale geçilmez ne demekmiş, bir köprüyle kıyaslanacak bir söz müymüş anlayın.
Ancak size bir konuda hak veriyorum… Çanakkale geçilmez sözü geçmişte kaldı.
Artık Çanakkale değil ülkenin her karış toprağı rahatlıkla geçiliyor. Güneydoğu sınırımız teröristlerin rahatlıkla girip çıktığı bir güzergah oldu. Irak’tan PKK lılar sınırımızdan geçip askerlerimizi şehit ederek geri dönebiliyor.
Sadece PKK mı? Tabii ki hayır!… IŞİD teröristleri de sınırlarımızı rahatlıkla geçip canlı bomba eylemleriyle askerlerimizi, vatandaşlarımızı şehit ediyor.
Çanakkale geçilmez sözü o kadar geçmişte kaldı ki artık Başkentimizde bile canlı bombalar rahatlıkla kendini patlatabiliyor. Hem de 3 kez…
Çanakkale geçilmez sözü o kadar geçmişte kaldı ki fetocu hainler devletin en kritik kurumlarına hatta peygamber ocağı dediğimiz Türk ordusuna sızabiliyor.
Çanakkale geçilmez sözü o kadar geçmişte kaldı ki Kurtuluş savaşında bile bombalanmayan TBMM bombalanabiliyor. Hem de Türk ordusunun üniformasını taşıyanlar tarafından…
Siz Çanakkale’yi havadan karadan, köprüden geçebilirsiniz. Çanakkale’yi geçilebilir bir yer olarak görebilirsiniz ama bizim için Çanakkale hiçbir zaman geçilmez. Köprü sizin olsun. Biz geçmişte kalan Çanakkale geçilmezi geri istiyoruz
TIBBIYELİ HİKMET

Bir Cevap Yazın

Pin It on Pinterest